Мъртвият от ул. "Струга" - покосен от инфаркт

От полицията опровергаха разказите на съседите, че починалият е участвал в междусъседското сбиване

33-годишният Иван, чието тяло бе намерено тази сутрин в канала на ул. "Струга", не е жертва на престъпление, съобщиха от полицията. Той е починал от инфаркт, уточниха пък от прокуратурата. При направения първоначален оглед, от съдебния лекар не са били установени улики за упражнено насилие над мъжа. От последвалите процесуално – следствени действия е установена самоличността му. След извършената аутопсия, също не са установени улики, свидетелстващи за извършено срещу мъжа криминално деяние. 

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Варна. Окръжната прокуратура е преценила, че досъдебното производство е от компетентността на Районна прокуратура – Варна и контролът над разследването ще се осъществява от нея.

От полицията опровергаха разказите на съседите, че починалият е участвал в междусъседското сбиване. По рано през нощта е получен сигнал за конфликт между съседи на ул. "Струга", но починалият мъж по никакъв начин не е бил намесен в него, категорични са от полицията.