Събраха 9000 лева на благотворителния турнир по футбол

Специализираните полицейски сили спечелиха надпреварата

Близо 9000 лв. бяха събрани от благотворителната кампания за набиране на средства за децата и семействата на загинали или инвалидизирани служители от структурите на Областна дирекция на МВР във Варна, Министерство на правосъдието – ГД "Изпълнение на наказанията" и Министерство на отбраната. Патрон на кампанията "С обич за децата в памет на бащите герои" за втори пореден път беше Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Победител в турнира е отборът на Специализирани полицейски сили (СПС), който на финала победи водените от Божил Колев студенти на Медицинския университет с 5:4 след дузпи. Редовното време завърши 0:0, а в герой за победителите се превърна вратарят Костадин Иванов-Марата. Последният хвана дузпа и донесе трофея. От СПС Петър Гочев стана голмайстор на турнира с 8 точни попадения.

Тимът на община Варна финишира на 3-то място, след успех в малкия финал над ВВМУ I с 8:7 с дузпи. Първите 3 състава в крайното класиране получиха купи, а всички 26 участващи тима – грамоти.

Припомняме, че носителят на Купата на България Черно море се включи в кампанията с фланелка с подписите на всички футболисти и треньора Никола Спасов. Представители на футболните ДЮШ на Черно море, на Спартак 1918, на ДФК Делфините, Юнак (Аспарухово) и ОФК Варна проведоха демонстративни срещи преди началото на надпреварата.