Чезнат тузарите със "златни" номера

Животът

15-06-2015, 08:35

Снимка:

в. Труд

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

КАТ-Варна пуска за продан баровски номера

КАТ и данъчните гледат по-внимателно хората, които дават пари за такива поръчки

Едва 10 са "златните номера" на регистрационните табели на колите, които са продадени за близо година, съобщи "Труд". Девет табелки са с по шест еднакви цифри, а десетата е с шест "Х". За същия период са продадени и 1000 номера тип "карета".

Любима комбинация от цифри можете да получите на цени от 30 до 7000 лева, които се определят по Тарифа N4 за таксите, които се събират от МВР, приета през 2000 г. Най-евтино излиза правото на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри aa-bb, ab-ab, ab-ba, като a и b са различни числа от 0 до 9. В тези случаи таксата е 30 лв. Регистрационна табела с комбинация от цифри, които не са еднакви, но са по желание на клиента, струва 50 лв. За правото на ползване на номер с четири еднакви цифри се плаща 1000 лв. Най-скъпо излиза табела с надпис по желание.

Преди години по 10 "златни номера" на година се правеха във всеки по-голям град, припомниха от КАТ. Според пътните полицаи богатите хора не са станали по-малко, а смятат за излишно да дават 7000 лв. за номер, който си остава на колата и при смяна на собственика. Показността пък вече не носи никакви дивиденти, а напротив - КАТ и данъчните гледат по-внимателно хората, които дават пари за такива поръчки. Единственият номер с букви ХХХХХХ е купен от известния в криминалните среди на Бургас водач с прякор Поморийския.