Рисунка на дете от Варна ще украсява кутията на плодова напитка

Животът

15-06-2015, 09:12

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Средства от продажбата ще бъдат дарени на "SOS Детски селища България"

Рисунка на дете от Варна ще бъде поставена върху опаковката на плодова напитка. Рисунката е на 7-годишната Калина. Тя е избрана след конкурс на тема "Усмивката в детството". Средства от продажбата ще бъдат дарени на "SOS Детски селища България". Поставянето на оригинална детска творба върху опаковка на плодова напитка е новост за пазара на негазирани напитки не само у нас.

На рисунката си Калина е нарисувала любимото си коте Кити (на червени точки) и себе си – в лилава рокля, със сладолед в ръка. Показала я на всички приятели преди да я предаде "на госпожата". Момиченцето рисува още от детската градина. Вече посещава школа и е спечелила престижна награда от "Аз и морето". Според майката Калина се усмихва най-вече на сладолед, котето и на кака.

Освен Калина, още три момичета (от Пловдив, Летница и Кюстендил) бяха отличени в националния конкурс. Три от рисунките, включително на Калина от Варна, избра жури с председател изкуствоведът Галина Димитрова-Димова, а четвъртата – публиката във фейсбук. Деветгодишната Йоана от Кюстендил, която нарисува как дървото като пие сок, му растат ябълки, спечели близо 2 хиляди харесвания в социалната мрежа.

Четирите рисунки ще бъдат отпечатани върху опаковките на 4 различни вкуса. Всяка една от 4-те рисунки е в приблизителен тираж 75 хиляди. Само за 1 месец "Усмивката в детството" събра над 700 творби на деца между 7 и 14 години от цялата страна.