15-21 юни : Промяна в представите, реакциите и поведението

Хороскоп

15-06-2015, 12:29

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Послания от бъдещето

Новолуние в Близнаци във вторник, 16 юни, 17, 05 ч. Лятно слънцестоене в неделя, 21 юни, 19, 37 ч.

Две важни събития ще определят астрологичният фон през настоящата седмица. Във вторник настъпва нов лунен месец, с който настъпва и нов жизнен цикъл със своите потенциали, тенденции и програма. Новолунието в Близнаци настъпва на 16 юни, в 17,05 ч. Друг, по-голям жизнен цикъл започва в неделя, по залез слънце когато настъпва Лятното слънцестоене.
 
Въпреки че новолунието се намира под силното въздействие на Марс, през по-голямата част от седмицата ще се движим на автопилот, водени от обичайните привички и стереотипи. Марс обичайно внася енергичност и импулсивност в процесите върху които влияе, но докато се движи в сянката на Слънцето, голяма част от импулсите и усилията ни ще остават безплодни. С лекота и плам ще се увличаме по нови идеи и смели начинания, но някак си ще ни липсва волята и потенциала да ги доведем до край. Затова пък краткосрочни намерения и еднократни актове изискващи концентрация на физическа и ментална енергия ще ни се отдават с лекота, особено онези които касаят и зависят от информационния обмен, установяването на връзки и контакти и придвижване на къси разстояния.
 
Не планирайте мащабни проекти и дългосрочни начинания при това Новолуние, а ако вече имате подобни намерения отложете стартирането им за последните дни на седмицата или за следващата. Обективната обстановка сега изисква промяна в методите и стереотипите, а ние все още ще бъдем склонни съзнателно или не да реагираме машинално. Ще ни бъде трудно да променим стила си на действие или обичайните си реакции, а именно промяната в тях е гаранция за успеха на плановете ни. Постъпките и решенията ни ще бъдат достатъчно енергични, но при липса на промяна в стила на поведение, те буквално могат ни провалят. Всъщност именно импулсивността си ще трябва да овладяваме и то съзнателно, преди да сме се скарали с някого, без да помислим или с жар да се хвърлим в нещо ново, без да имаме ясната представа на къде точно сме тръгнали и каква е крайната ни цел и дали тя ще ни донесе полза и удовлетворение.
 
Лятното слънцестоене в неделя, вече ще ни донесе окончателна промяна във фокуса и вниманието ни ще се насочи към домашните и семейните дела, както и онези непреходни стойности които гарантират фундамента на материалната и емоционалната ни сигурност. Новините, срещите, пътуванията и отношенията в социалния кръг ще отстъпят място на битовите въпроси и хората с които ни свързват тесни, сърдечни отношения. Затова използвайте дните от сряда до неделя за да изчистите  и наваксате онези недостатъци в информационния поток, с които ретроградния до скоро Меркурий, пречеше на нормалния ход на събитията. Впрочем през тази седмица много от грижите ни ще изчезнат от само себе си или внезапно и бързо ще намерят решение. 
 
Промяната в представите и намеренията, осъществена по време на ретроградната фаза на Меркурий, ще осигури по- благоприятни условия за реализацията на огромния потенциал от възможности, генерирани от тригона между Юпитер и Уран. Благодарение на него ще можем да разчитаме на наистина обещаващи перспективи,  неочаквани шансове и щастливо стечение на обстоятелствата и най-вече успешни житейски експерименти. Не без значение и възможността за видимо разширяване на обичайния ни кръг от контакти благодарение на което, ще можем да споделим с повече хора новите си идеи и съответно ще имаме по-богати възможности да намерим съмишленици за реализацията им. Ще стане ясно и че отказът на Вселената да ни съдейства с хора и обстоятелства, за реализация на досегашните ни приоритети и планове, е всъщност не пречка, а възможност, откриваща и приканващи ни да погледнем към алтернативи за чието съществуване не сме и подозирали. Забравете за сигурността и излезте от обичайните модели на общуване и съществуване.
 
В романтичните взаимоотношения също ще настъпи раздвижване, но едва в края на седмицата. До тогава, въпреки силните страсти ще бъдем все още склонни да съдим от собствената си камбанария,а демонстративните постъпки и експресивния израз на чувства не винаги ще са съобразени с настроението, желанията и чувствата на другите. Затова пък в събота ще имаме може би най-добрите условия през този сезон за романтични срещи, обяснения и признания в любов и истински подвизи в чест на любовта.
 
На всички пожелавам успешна и ползотворна седмица!