Туристи нападнаха спасител на плажа в "Аспарухово"

Крими

16-06-2015, 14:09

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ядосали се, че били изкарани от морето заради риск за живота им

Туристи нападнаха воден спасител на плажа във варненския кв. "Аспарухово" посред бял ден. Групата влязла да се къпе в морето с дрехите и се стигнало до рискова за живота им ситуация, при която били изведени на брега. Това довело до конфликта със спасителите.  Полицията е уведомена за случая, но нападателите успели да избягат, предаде Нова телевизия.

Спасителите на плажа в "Аспарухово" опитали да изведат от водата хора, къпещи се с дрехите. Сред тях имало жени и деца, които се оказали в риск. "Колегите са ги извадили, без някой да е глътнал вода, без нищо. И тогава започнали да скачат, да се карат на колегите. Наскачаха ми. Бяха четирима и единият успя да ме удари. През гората тръгнаха да бягат, а аз бях целият в кръв", разказва спасителят Тодор Тодоров.

Спасителите нямало какво друго да направят, освен да се обадят на 112. Подобни групи от квартала редовно притеснявали плажуващите, а и подпийналите мераклии за плуване не били изключение. Според спасителите този инцидент е поредното доказателство за нуждата от създаването на специална плажна полиция. А докато не разполагат с повече правомощия, спасителите коментират, че не им остава друго, освен да развиват умения за самоотбрана.