Арт симпозиум прелива в моден фест на морето

Международния симпозиум за съвременно изкуство „ART in GRAND” предава „щафетата“ на Фестивала на МОДАТА и КРАСОТАТА в Гранд Хотел Варна

На 26 юни ще бъде отбелязан символичния край на Второто издание на Международния симпозиум за съвременно изкуство озаглавено „ART in GRAND” , чийто домакин е отново „Гранд Хотел Варна“, с коктейл за участници, журналисти и гости на комплекса от 18,00 часа и тържествена вечеря от 19,00 часа.

В продължение на една седмица творци от България и Испания ще работят на открито, пред очите на всички гости в Комплекс Гранд Хотел Варна и Св.Св.Константин и Елена, за да създадат своите проекции с дървен материал от ясен на тема „Море“, които ще останат да красят парка на комплекса.

Почитателите на съвременната българска скулптура могат да станат непосредствени свидетели на творческото вдъхновение и усет към детайлите на доц. Никола Нинов, доц. Георги Минчев, Рашо Митев, Лилия Поборникова и Нандо Алварез, като проследят целия творчески процес в дните от 21 до 28 юни в парка на комплекс “Гранд Хотел Варна“.

Веднага след закриването на Симпозиума за съвременно изкуство „ART in GRAND” – от 20,30 ч. на 26 юни в комплекс „Гранд Хотел Варна“ започва Фестивала на МОДАТА и КРАСОТАТА- един от най-големите и престижни модни форуми в България. Благодарение на перфектната организация на предходните издания за пета поредна година „Фестивалът на МОДАТА и КРАСОТАТА“ е избран за НАЙ-ДОБРОТО МОДНО СЪБИТИЕ и ще се проведе във Варна.

 Лятната градина на „Гранд Хотел Варна“ отново ще добие вид на най-престижните европейски модни подиуми и в две поредни вечери – на 26 и 27 юни мода на български и чужди марки ще „взриви“ емоциите сред почитателите на висшата естетика. На Фестивала се очаква да присъстват представители на културния, бизнес и светски елит от цяла България.

Събитието се провежда с медийната подкрепа на Varnautre.bg.