Варненски волейболисти спечелиха AquaLife Cup 2015

Спорт

22-06-2015, 13:50

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Евгени Петков и Калоян Канев са шампиони в Кранево

Традицията варненска двойка да печели AquaLife Cup беше продължена и в третия сезон на турнира по плажен волейбол, организиран от Volley Mania. Този път шампиони в Кранево станаха Евгени Петков и Калоян Канев.

Опитната двойка се наложи с 2:1 срещу Велислав Филипов и Димчо Христов. Вълнуващият финал премина през няколко обрата, с красиви и продължителни разигравания.

Петков и Канев поведоха с 6:0, но съперниците им бързо се вдигнаха и още до почивката направиха обрат за 11:10. Впоследствие Филипов и Христов с вдъхновена игра натрупаха голяма преднина и спечелиха гейма.

Втората част беше по-оспорвана, като Петков и Канев държаха преднина. Това им помогна, за да спечелят частта и да изравнят. В тайбрека двамата бяха убедителни и оправдаха статута си на фаворити, за да спечелят турнира, организиран със съдействието на спортния комплекс AquaLife и Algida.

Отборите в челната тройка си разделиха наградния фонд от 600 лева, осигурени от AquaLife.

В спора за бронзовите медали Иван Бонжолов и Стефан Славков победиха с 2:0 Дамян Петров и Деян Любомиров, които преди година стигнаха до третото място.