Проекти за още 84 млн. лв. реализират във Варна

Мисия Варна

22-06-2015, 13:57

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще бъде разработена инвестиционна програма, в която ще бъдат включени мерките от Интегрирания план за градско възстановяване

Проекти на стойност до 84 млн. лв. може да реализира Община Варна по Оперативната програма "Регионално развитие" през следващия програмен период. Общината има право да избира проекти от Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие“, стана ясно при подписването на споразумение за делегиране на функции на междинни звена за избор и оценка на проекти в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"След ангажиментите, поети от премиера Бойко Борисов, за осигуряване на средства за ремонт на Аспаруховия мост, за пътя за Златните и изграждането на пречиствателна станция в курорта, добрите новини за морската столица продължават", коментира кметът Иван Портних.

За целите на изпълнение на дейностите по устойчиво градско развитие Община Варна ще разработи инвестиционна програма, в която ще бъдат включени мерките от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, които могат да бъдат реализирани по Оперативната програма.

Допустимите инвестиции са разпределени в пет приоритета: "Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради"; "Интегриран градски транспорт“;  "Градска среда"; "Социална инфраструктура", включващ две групи дейности: "Социална инфраструктура“ и "Културна инфраструктура“; "Образователна инфраструктура".