Норвежец буйства в Златни пясъци, глобиха го с 300 лв.

В съда изрази готовност да покрие нанесените от него щети

Районният съд глоби с 300 лв. 36-годишен норвежки турист, хулиганствал на крайбрежната алея в курорта Златни пясъци. В съботната вечер мъжът тръгнал да се разхожда по алеята, след като се почерпил солидно. Без каквато и да било причина започнал да рита и блъска рекламни манекени пред павилиони.

След това дръпнал и накъсал бродерии и плетива от търговска маса на открито, а малко по-късно паднал и съборил продавачката върху кашон с плетени терлици. През цялото време Б. Шол крещял и се държал неадекватно пред множество чуждестранни и български туристи на алеята. Подаден е сигнал на тел. 112, след което на мястото са пристигнали медицински и полицейски екип, които отвели норвежкия турист. 

В съдебната зала Шол сподели, че има само откъслечни спомени от мястото на инцидента и пристигналата линейка. Той изрази съжаление за постъпката си и готовност да компенсира евентуално нанесени щети на продавачките в двата обекта.

За хулигански прояви ден по-рано е задържан и 47-годишен варненец, който също бил пиян. В нощта срещу петък той започнал да блъска и троши инвентара на търговски обект на ул. „Цар Симеон” в морската столица. След подаден сигнал на мястото е пристигнал полицейски екип, който отвел А. П. В ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура.