Закриват две паралелки в Строителната гимназия

8 деца са се отписали от училището след възстановяването на работа на дисциплинарно уволнената директорка

Две паралелки в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" във Варна ще бъдат закрити, научи Varnautre.bg. Причината е, че няма достатъчно желаещи ученици, които да се обучават в тях. Официално класирането ще бъде обявено утре, когато ще стане ясно и кои точно специалности вече няма да съществуват. За една от въпросните паралелки е имало едва 6 желаещи, за втората - 7. Според разпоредбите в класовете трябва да са минимум 18 ученици. По информация на Varnautre.bg от ръководството на училището са пратили писмо до Министерството на образованието, с което искат разрешение да слеят класиралите се ученици в една паралелка. Това обаче някак как да се случи защото 13-те деца пак не стигат за цяла паралелка. 

Причините за резкия отлив на мераклии за Строителнната гимназия са комплексни, но основната от тях е връщането от съда на работа на старата директорка Магдалена Вуцова, която преди това бе дисциплинарно уволнена за финансови и счетоводни нарушения, липсващи документи и неизпълнение на служебните задължения, коментираха източници на Varnautre.bg. Малко след влизането в сила на решението на съда родители започнаха да преместват децата си в други училища. За последната половин година 8 деца са се отписали от Строителната гимназия и са отишли в други школа. 

Магдалена Вуцова бе възстановена на поста, не защото доказа, че не е извършила нарушенията, а заради неспазване на процедурата по връчване на заповедта й за освобождаване. В края на миналата година срещу нея отново бяха подадени сигнали и жалби от родители. 

Вижте още за сагата с уволнената директорка на Строителната гимназия 

Скандална директорка тайно броди из гимназия, след като я уволняват (видео)

Бунт в Строителната гимназия: Съдът връща дисциплинарно уволнена директорка

Родители отписват децата си от Строителната гимназия заради скандална директорка