Пламен Константинов: В зала "Конгресна" се почувствах отново в къщи

Спорт

26-06-2015, 14:50

Снимка:

Varnautre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Националите с първа тренировка в обновената зала "Конгресна"

Във Варна ще наблегнем на проблемите и сработката между Андрей Жеков и Владо Николов

"Като влязох в зала "Конгресна" се почуствах, като че ли отдавна не съм си бил в къщи и се връщам обратно. Това е първото, което почуствах тук във Варна. Явно ми е домъчняло за Варна и варненската публика въобще", бяха първите думи на треньорът на националния отбор Пламен Константинов на пресконференция днес преди предстоящите срещи във Варна от група "С" на втора дивизия на Световната лига по волейбол.

"Разчитаме да спечелим всички мачове във Варна. За срещите с Куба, за нас най-важното е да дадем възможност на някой състезатели да направят сработка. Основно ме интересува сработката между Андрей Жеков и Владо Николов. Защото не са играли заедно доста време и трябва бързо да навлязат. Освен победата ме интересува и играта на нашия отбор. Идеята ми е да наблегнем върху нашата част на игрището, за да можем после по-спокойно да обръщаме внимание и на противника. Засега по-голямото внимание ще бъде от нашата страна на мрежата и нашата игра като цяло. Така че разчитам бързо да намерим баланса и сработката и нашата игра да върви добре", каза още треньорът на "лъвовете".

Капитанът на отбора Владимир Николов пък заяви, че се надява тимът да покаже добра игра и да победи срещу сериозно подмладения кубински отбор. "Два мача, които за нас ще бъдат пореден етап за подготовката за финалите в началото на юли. Горещо се надявам да покажем една добра игра и да победим. Надявам се и в същото време вярвам в победата".

"Това, което наистина се надявам, е да напълним обновената зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Имаме нужда от подкрепата на феновете, както са ни подкрепяли винаги във Варна", посочи Николов.

Треньорът на Куба Родолфо Санчес коментира, че се надява отборът да се представи много добре във Варна. "Надявам се да играем по-добре от мачовете в Хавана", каза още той. Капитанът на Куба Роландо Абреу изрази оптимизъм и заяви, че тимът му ще играе за победата в двата мача срещу България. Срещите между България и Куба са в събота и неделя от 20.45 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.