Оранжев облак от Агрополихим вдигна на крак Гражданска защита

Животът

30-06-2015, 16:41

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Екоинспекцията засега не коментират, поискаха писмени въпроси

Оранжев дим се изви от комина на завод Агрополихим, алармираха читатели на Varnautre.bg. Според някои пушекът със странен цвят е предизивкан от инцидентно изпускане на азотни окиси за няколко минути, след спиране на инсталацията на завода за ремонт. Други хора от района обаче са категорични, че не става дума за инцидентно изпускане, а за ежедневно бълване на оранжев дим от въпросния комин. Местните дори са кръстили явлението "лисича опашка".

От Регионалната инспекция по околна среда и води във Варна поискаха писмени въпроси относно изпсукането на опасния пушек, като не дадоха срок кога ще отговорят.

Според кмета на Белослав Желязко Петров обстановката е покойна и нямало място за притеснение. След появата на оранжевия облак е викан екип на Гражданска защита, който не е установил нередности. По думите на кмета, лабораторията на завода също потвърдила, че няма изпуснати отрови във въздуха и вредните емисии са в норма. 

От полицията уточниха, че снощи около 20:15 часа е получен сигнал за загазяване. Изпратен е екип на Пожарна безопасност и защита на населението, който е установил, че няма загазяване.