Безплатно мобилно приложение ни "казва" какви са правата ни в ЕС

Новините

04-07-2015, 10:26

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Travel app е от помощ, когато сте на път

Обновената версия на безплатното мобилно приложение ECC-Net: Travel app е перфектното средство потребителите да останат спокойни и да изразят на 25 европейски езика своите права в Европейския съюз, Исландия и Норвегия в различни ситуации по време на път. Приложението работи офлайн, за да се избегнат роуминг такси. 

Ако сте платили повече от договореното за кола под наем, ако не можете да наемете хотел от къщи, ако сте закупили дефектен продукт приложението ECC-Net: Travel app ще ви бъде полезно с подходящия съвет за решаване на проблема. То е разработено точно за лятото, като спътник по време на почивка, когато искате да избегнете стреса, или пътуване в Европейския съюз. Лесно е за използване и предлага много решения на различни проблеми. За всеки тип ситуация приложението не само уведомява потребителя за неговите права, но дава възможност да ги изрази на съответния чужд език.

Как работи приложението?
След като изберете държавата и типа ситуация (пътуване, наемане на кола, хотел), приложението не само ще ви укаже правата като потребител, но ще ви даде възможност да изразите правата си пред насрещната страна на съответния език. С приложението ECC-Net: Travel app и малко добра воля всеки би трябвало да се разбере достатъчно добре!

Добре е да знаете: новата секция "Помощ" предлага съответните телефонни номера и адреси на местния Европейски потребителски център, както и на местното посолство в случай на спешност.

Към датата 1 юли, 2015г. приложението е изтеглено над 41 000 пъти. България е на четвърто място по сваляния с около 2000 даунлоуда.

Travel app е достъпно за мобилни устройства с операционните системи iOS, Android и Microsoft Windows и може да бъде свалено от Apple app store (за iOS), в Google Playstore (за Android) и в Windows Apps+GamesStore (за Windows Phone). То може да се свали и чрез този QR-Code.

За повече информация и изтегляне на приложението: http://ec.europa.eu/consumers/solving_consumer_disputes/non-judicial_redress/ecc-net/index_en.htm

Приложението ECC-Net Travel е инициатива на цялата мрежа Европейски потребителски центрове. В случай че то не покрива вашата ситуация напълно, можете да се свържете с вашия Европейски потребителски център (ЕПЦ) директно. Такива потребителски центрове има във всяка държава-членка на ЕС, както и в Исландия и Норвегия. Те предлагат на потребителите безплатно помощ и съвети.