Искаш Варна да е красива? Покажи ни твоето вдъхновение!

Варна Лайф

05-07-2015, 00:00

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Преди много години, винаги, когато се връщах от училище, гледах да минавам покрай една и съща къща някъде в района на ул. "Брегалница". Дворът на тази къща беше като излязъл от приказка. По-точно няколко приказки. Тук бяха "Дядовата ръкавичка", "Гъбарко", ракетата на "Ян Бибиян"... Всичките направени от боядисани морски камъни и старателно аранжирани сред джубглата от всевъзможни цветя. Не знам дали тази къща съществува и днес: потърсих я, но не можах да се ориентирам сред новите кооперации в района. Знам, обаче, че навсякъде в града и във вилните зони около него има не един и два примера за приказно въображение, съчетано със сръчни ръце. Вместо лъскави и модерни градински аксесоари находчиви варненци са измайсторили сами, от подръчни средства своята украса. Така че амосфераа около дома им да е хем пъстра, хем неповторима, хем красива.

Покажете ни какво сте измайсторили. Разкажете ни за материалите, които сте използвали. Издайте тайната на изработката. Спомнете си какво ви е вдъхновило.

Това ви призоваваме в новия конкурс на varnautre.bg, който нарекохме "Направи си сам: Варна". Той е част от проекта "Варна - това си ти", финансиран от ПР агенция "Без име" и фонд "Култура" на Община Варна.

Всеки от участниците в конкурса ще получи рекламна фланелка на проекта "Варна - това си ти". Трите най-оригинални идеи ще бъдат наградени.

Снимки и покани за снимки и видеорепортажи чакаме на [email protected], на страницата на сайта varnautre.bg във Фейсбук, както и в коментари към този материал.

Регистрацията на участницие приключва на 31 юли. Победителите ще бъда обявени на 5 август!