ДСБ очакват балотаж между Портних и Трифонов

Мисия Варна

06-07-2015, 14:58

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Победа без подкрепата на ДПС, е целта на Трифонов

Проучванията на ДСБ показват, че на кметските избори във Варна ще има балотаж и той ще е между кандидата на ГЕРБ Иван Портних и десния кандидат Чавдар Трифонов. Това заяви в морската столица лидерът на ДСБ и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев. Такива очаквания има и самият Трифонов, който си е поставил за цел да победи без подкрепата на ДПС. Няма как да работим заедно и със СДС, докато общински председател е Янко Станев, подчерта той.

За нас е важно именно това – да не сме зависими от ДПС, заяви и Кънев. Относно явяването на РБ на предстоящия вот в пълен състав, той подчерта, че местните избори са най-трудни за обединяване на коалиция, но скоро след това десницата трябва да се събере и за следващите парламентарни и президентски избори да бъде единен субект.

Относно референдума в Гърция, Кънев заяви, че той внася допълнителна нестабилност в нашия регион. В тази ситуация – слуващото се в Гърция, дълбоката политическа криза в Македония и проблемите с правителство в Турция, България трябва да бъде стабилна, а стабилността се изразява в осъществяването на съдебната реформа, коментира съпредседателят на ПГ на РБ. "Искрено се надявам, че опозиционните партии осъзнават сериозността на този въпрос и партизанските страсти няма да надделеят", допълни той.