Мишо Венков: Надъхваме се да елиминираме Динaмо (Минск)

Капитанът на Черно море е футболистът с най-много мачове в Европа в лагера на "моряците"

Всички в Черно море се подготвяме сериозно и отговорно, надъхваме се и мобилизираме до краен предел да елиминираме Динамо (Минск). Това каза капитанът на "моряците" Мишо Венков. "Четох, че бюджетът им е 11 млн. евро, но на терена все пак играят хора, а не пари. Имаме нашите шансове и се надявам да се възползваме от тях."

Венков напомни, че когато си домакин в турнирни сблъсъци, е много важно да се стремиш да постигнеш добър резултат преди реванша.

От настоящия състав на Черно море Венков е футболистът с най-много мачове в Европа. Той има над 28 срещи и един гол, като 26 от двубоите му са с екипа на Литекс и два с Локомотив (Пд).

Левият краен бранител играе в най-успешния евросезон за „оранжевите“ – 2005/2006. Тогава Литекс записва 10 мача за купата на УЕФА, нещо което не е постигал повече в един сезон.

Във втория предварителен кръг Литекс елиминира Риека след 1:0 у дома и 1:2 като гост. След това подопечните на Люпко Петрович изхвърлят Генк след 2:2 в Ловеч и 1:0 в Белгия и се класират в групите на турнира. Мишо е с основна заслуга за триумфа, след като бележи гол в първата среща, а в реванша асистира за попадението на Сандриньо. В група „D” са четири отбора, като всеки от тях играе по един мач. На свой терен ловчанлии бият Грасхопер (Швейцария) с 2:1 и губят от АЗ Алкмаар (Холандия ) с 0:2, а като гости побеждават Днипро с 2:0 в Украйна и падат от Мидълзбро с 0:2 в Англия. Венков участва и в четирите срещи.

Литекс излиза от групата си и на 1/16-финалите е елиминиран от Страсбург. Французите бият с 2:0 в Ловеч, а в ответния мач завършват 0:0. Венков не играе, тъй като заради контузия в ахилеса пропуска цялата зимна подготовка.