Издирван от Интерпол турски крадец се озова във варненския арест

Крими

07-07-2015, 16:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той има две влезли в сила присъди за кражба и измама

Задържане под стража за 30 дни на турския гражданин Мустафа Сахин определи варненският Окръжен съд. 33-годишният мъж е издирван от съдебните власти на Турция чрез Интерпол – Анкара. Той има две влезли в сила присъди за кражба и измама. Заповедта за арест е на Прокуратурата на град Айвалък в Турция. Престъпленията, за които е съден, са извършени през 2005 и 2007 г. и наказателното преследване за тях не е погасено по давност. Не е предвидено смъртно наказание за тези престъпления.

Съдът прие, че има категорично намерение на турските съдебни власти да искат екстрадицията на Мустафа Сахин. Деянията, за които е съден в родината си, са престъпления и по българския Наказателен кодекс и също се наказват с лишаване от свобода до 10 години.

Лицето е турски гражданин, с разрешение за временно пребиваване в Германия и Румъния, но няма постоянен адрес у нас. Наложената мярка „задържане под стража“ ще гарантира присъствието му на делото за екстрадиция в Турция. То ще се гледа след получаването на официалните документи от компетентните турски власти.