Варненки кърмят в специален кът в Морската

Животът

08-07-2015, 14:59

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Осигурени са специални възглавници и шалове за кърмене

Специален кът за кърмене е обособен в двора на Карин дом в Морската градина. Инициативата е на социалната институция, чийто екип се е погрижил и да постави информационни табели за придобивката в района. Кътът е снабден със специални възглавници, както и с шалове, с които кърменето на обществени места не е проблем за майките. Всички желаещи могат да се възползват безплатно от услугата.

Аксесоарите са предоставени от дизайнерката Станимира Грабич, която е прекарала първите години от детството си в Карин дом, а по-рано тази година го е посетила в търсене на спомени. Преди години Мира е живеела в дома заедно със своето семейство. По това време в къщата на семейство Станчови са били настанени семействата на военни служители, едно от които е било това и на самата Станимира.

"Няма случйни неща в живота". С тези думи занимаващата се с аксесоари за кърмене дизайнерка е заявила желанието си да помогне. В Европа, възглавниците за кърмене са включени в листа със „задължителните“ покупки за семействата, които очакват бебе. Те не са само за майки-кърмачки. Майки, които хранят бебетата си с адаптирани млека, както и възстановяващи се след цезарово сечение жени, също могат да използват възглавницата.