Министър удря спирачка на местното БЗНС за подкрепата на Портних

Мисия Варна

09-07-2015, 15:29

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Николай Ненчев лично щял да се противопостави на меморандума със СДС-Варна, ако това застрашава целостта на Реформаторския блок

Местната организация на БЗНС не е уведомила централното си ръковдство за сключен меморандум със СДС-Варна за подкрепа на канидата на ГЕРБ Иван Портних за предстоящите местни избори. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев, който е председател една от партиите в Реформаторския блок - БЗНС.

"Има свобода при местните структури, но ако това решение заплашва целостта на Блока, аз лично ще се противопоставя", посочи Ненчев. По думите му, все още не е 100% сигурно кого ще подкрепят земеделците. Ненчев, в качеството си на председател на БЗНС, вече се е видял с един от кандидатите - Чавдар Трифонов, с когото били обсъдени важни теми за града. Предстояла среща и с Иван Портних. "Не бих отказал среща с нито един от кандидатите, посочи Ненчев. От думите на военния министър обаче стана ясно, че земеделците клонят към това да дадат подкрепата си за Трифонов.