Стъкло на пълен автобус от градския транспорт се пръсна в движение

Крими

10-07-2015, 15:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Камък в салона на рейса не е намерен

Стъкло на автобус "Мерцедес", собственост на общинския превозвач "Градски транспорт", движещ се по линия №20, се е пръснало по време на движение тази сутрин във Варна. Инцидентът е станал малко след сградата на Проектантска организация в посока Червения площад. Салонът на рейса е бил пълен с пътници. 

Малко след спирката шофьорът чул, че нещо се е случва зад гърба му и отбил, за да направи оглед.  Станало ясно, че задното стъкло на автобуса се е пръснало. Веднага са уведомени дежурен диспечер на "Градски транспорт". На място пристигнал патрул от общинска полиция.

"Никой от автобуса не е видял, как точно се е стигнало до счупването на прозореца. Възможно е да е от някое камъче, което е излетяло отвън, от гумите на кола", предположи шефът на борда на "Градски транспорт" Максим Тодоров. Той уточни, че камък в салона на автобуса не е намерен, за да се твърди, че някой го е хвърлил нарочно по стъклото на превозното средство. Той допълни, че все пак е разпоредил вътрешна проверка по случая. 

Въпреки, че в автобуса е имало пътници сред тях няма пострадали. Макар и без задно стъкло, рейсът дори е завършил курса си до последната спирка на жп гарата.