Пристанището оживява с "Живей активно"

Мисия Варна

12-07-2015, 10:08

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази вечер е първият концерт в обновената зона карй Морска гара

С концерт от кампанията "Живей активно" във Варна ще оживее новата зона за разходка и атракции. Прилежащата зона на Морска гара и първите 2 кейови места на пристанището вече са с нов облик. Мястото, което от години не се използва за товаро-разтоварни дейности и беше в доста неугледен вид, вече е разчистено, оправени са настилките, има два нови входа и от петък усилено върви разкрасяването му с цветя и елементи на градската архитектура. Тук намериха място старите гранитни павета, покривали улиците на града до средата на миналия век. От вчера на кея идеално се вписаха и легендарните варненски палми. Предстои поставянето на многоетажни цветарници, пейки и кошчета.

Така Варна вече ще посреща туристите, пристигащи по море, с обновена визия. Скоро достъпът ще бъде свободен и всички ще могат да разгледат интересни снимки и графики на пристанището на Стара Варна! Очаква се и всяка седмица тук да има кино под открито небе.

Днес в 18,30 ч. край Морска гара е концертът, част от кампанията "Живей активно", с участието на Рафи, Сантра, Играта, Skiller.

"Живей активно" във Варна започва в 10,40 ч. пред хотел „Черно море“. От тук министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на града Иван Портних и много звезди от спорта, киното и музиката ще поведат хиляди варненци и гости на града на пешеходен поход към Морската градина, Градския плаж и Пристанище Варна в подкрепа и за популяризирането на спорта и активния начин на живот.

След тригодишно прекъсване най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот "Живей активно!" се завръща във Варна и ще предложи един забавен ден за хора от всички възрасти със силното участие на местни спортни клубове и младежки организации.

Олимпийската шампионка в скока на дължина Тереза Маринова и Българската федерация по лека атлетика се включват с демонстрации по детска атлетика, а на Южния плаж в града шампионът Йордан Йовчев и Борис Трендафилов ще проведат уроци по спортна гимнастика и Cross Fit.

Инструктори от клуба по спортно катерене Варнаклайминг и момчетата и момичетата от „Корабостроител 92“ ще покажат на желаещите правилата и емоцията от заниманията с тенис на маса и алпинизъм, а клуб „Приятели на морето“ и БЧК ще предложат уроци по гмуркане и оказване на първа помощ.

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България.