Мостове в ремонт затапват пътя към морето

Новините

14-07-2015, 07:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Три от затворените виадукти са на "Хемус"

Ремонт на няколко големи моста по двете автомагистрали към Бургас и Варна ще създават затруднения на пътуващите към морето през целия активен сезон. Виадуктите не са ремонтирани основно откакто са построени в средата на 70-те години на миналия век. Проектите предвиждат те да бъдат обновени изцяло, като се подмени и част от конструкцията. На мястото на сглобяемите стоманобетенови елементи в нея ще бъдат отлети цели. Планира се и нова хидроизолация.
3 са виадуктите, чиито ремонт ще продължи и след края на лятото по "Хемус", сочат данни от сайта на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). По източното парче на недостроения аутобан се работи по двата моста между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол" на автомагистрала "Хемус", както и на виадуктите "Елешница" и "Бебреш".

Заради тези ремонти от пътната агенция въвеждат специална реорганизация на движението. То ще е в две ленти към Варна в петък, и в едно към София. В неделя двете ленти ще ползват пътуващите към столицата. Другият готов участък от "Хемус", откъм Варна заради ремонти от км 349+820 до км 367+120 (ляво платно) и от км 349+820 до км 369+320 (дясно платно) и от км 379+500 до 391+500 скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч, предупреждават от пътната агенция.

В ремонт през цялото лято ще са и виадуктите при 61-ви и 67-и км на автомагистрала "Тракия. По тази причина по единствения ни цял аутобан към морето от началото на месеца в районите на двете съоръжения всеки петък ще има по две летни за движение в посока София - Пловдив и една в посока Пловдив - София, а в неделя ще са две лентите към столицата и една към Пловдив.

Заради косене на банкети в участъка от км 55+627 до км 60+000 в двете посоки се затваря поетапно аварийна лента. Същата организация се въвежда заради полагане на хоризонтална маркировка в участъка от км 72+000 до км 75+000 предупреждават от АПИ.