"Атака" подкрепи Костадин Костадинов за кмет

Мисия Варна

15-07-2015, 13:18

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Играят с обща листа и с групата на докторите в Общинския съвет

Костадин Костадинов отново се пуска в надпреварата за кмет на Варна. Той е издигнат от партия "Възраждане" и ще бъде подкрепен от "Атака" и "Промяна за Варна", по -известна като групата на докторите в местния парламент на града. 

Трите формации ще играят на предстоящите избори с обща листа. "Няма обаче да си губим времето да броим съветници, които ще вкараме, защото нашата цел е кметското място", категоричен бе Костадинов, който днес официално обяви кандидатурата си. "Искаме балотаж и спечелване на кметското място, за да покажем как трябва да се управлява града. Искам тотална ликвидация на бюрокрацията в община Варна", посочи Костадинов. "Време е, не само за възраждане на Варна, време е за революция и това може да стане само със смяна на управлението", каза кандидатът за кмет.

Като доказателство, че Костадинов може да се справи като кмет на Варна той посочи факта, че за 2 години и половина, откакто е директор на Регионалния исторически музей в Добрич, институцията е спечелила милиони по европрограми, при положение, че бюджетът й е 300 000 лева. 

Той допълни, че една голяма и богата община като Варна може да поне частично да реши проблемите с младежката безработица в града, с младежката емиграция, с ниската раждаемост. "Тази година правихме проучване с Икономическия университет и се оказа, че 93% от завършващите елитната Първа гимназия се подготвят да напускат страната и не планират да се върнат", коментира Костадинов. Според него само с промяна в кметската админстрация, може да създаде среда, с която изтичането на младежите да бъде спряно.