Черно море бие шведи с 6:0 в Гьотеборг

"Моряците" остават с една загуба на турнира в Швеция

Отборът на Черно море, набор 2001 година, се класираха за 1/32-финалите на мини-световното първенство по футбол "Готия къп 2015" в Гьотеборг (Швеция). Това стана факт, след като "моряците" потопиха шведския Йоскерьо с 6:0 в среща от първия кръг на елиминациите.

Начало на головата фиеста даде капитанът на варненци Мартин Минчев още в първите минути на срещата. Останалите попадения реализираха Ангел Игнатов, Велислав Василев, Християн Фоти, които се разписаха преди почивката, както и на Балев и отново Минчев през втората част.

Възпитаниците на Мартин Христов и Тодор Каменов буквално скриха топката на своя съперник и заслужено се поздравиха с успеха, който ги изпрати сред 64-те най-добри в света в тази възраст.

Следващия съперник на "моряците" ще бъде бразилския Пекениньос де Жокей, който оглави група "Б" с три успеха от три мача и все още не познава вкуса на загубата.

До този момент Черно море е само с едно поражение в турнира. Тази сутрин в последния си мач от груповата фаза, варненци бяха надиграни с 0:2 от друг шведски тим – Елфсборг.