Варненец превиши скоростта в Холандия, глобата го преследва у нас

Крими

16-07-2015, 13:54

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според мъжа няма категорични доказателства, че заснетата кола е негова

Варненец, превишил скоростта в Холандия и получил глоба за това, обжалва наложената му санкция пред Апелативния съд в морската столица. Емил Борисов нарушил Кодекса за движение по пътищата на страната на 22 октомври миналата година.

Без да се съобрази с пътния знак, който указва допустимата скорост в градчето Алкмар, той превишил с 14 км скоростта и бил заснет от контролните камери на пътя. Деянието се квалифицира от компетентните органи в Кралството като административно нарушение. Месец по-късно с решение на прокуратурата в Нидерландия на Борисов му била наложена парична санкция в размер на 118 евро, а този акт е влязъл в сила на 1 януари 2015 година.

Съдебните власти в Холандия са изпратили акта у нас с искане за признаване на наложената санкция. По силата на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции, компетентен да реши този въпрос е Варненският окръжен съд (ВОС). В края на юни тази година съдът е признал решението на холандските власти за налагане на парична санкция на Емил Борисов.

В жалбата си пред апелативната инстанция варненецът твърди, че няма категорични доказателства, че заснетият от холандските камери автомобил е негов. Мъжът настоява да се отмени признаването и изпълнението на наложената санкция от 118 евро, която се равнява на 231,04 лв. Варненският апелативен съд ще се произнесе в установения от закона срок.