Каузи търсят подкрепа чрез дарителска онлайн платформа

Новините

16-07-2015, 15:17

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обществен дарителски фонд за Варна се ангажира с разпределянето на набраните средства

Четири каузи на обществени организации ще търсят подкрепа чрез първата дарителска онлайн платформа във Варна. Тя е интегрирана в сайта на Фондация "Обществен дарителски фонд за Варна". Включва обновяващ се списък на каузи на местни неправителствени организации, които търсят финансиране от дарители за реализиране на своите идеи. Създадена е по проект, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Първите четири каузи са избрани от Обществен дарителски фонд за Варна чрез конкурс, в който са участвали общо седем неправителствени организации. Платформата ще показва конкретната търсена сума и набраните до момента средства за всяка кауза. Одбрените четири са: "Танц за всички" на Център за съвременен уличен танц с ръководител Георги Енчев (Гоош), "Младежки доброволчески комплекс" на Сдружение "Няма невъзможни неща", "Създаване на Информационен център за хора с Алцхаймер и деменция и техните близки" на Фондация "Състрадание Алцхаймер България" и "Помогни ми, аз съм различен и уникален" на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения

Обществен дарителски фонд за Варна се ангажира с разпределянето на набраните средства под формата на грантове и отчитане на резултатите от финансираните проекти. Фондът е една от малкото организации в България, която системно работи за развитие на местното дарителство.