Аквариумът пуска билети на половин цена за ден

Мисия Варна

16-07-2015, 17:37

Снимка:

aquariumvarna.net

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатно в Аквариума на Никулден

Предвидени са лекции и прожектиране на научно-популярни филми

С билети на половин цена ще може да се посети Аквариума във Варна през утрешния ден, 17 юли. Намалението е с оглед обявения от Института по рибни ресурси открит ден. Предвидено е изнасянето на лекции от 11, 14 и 16 часа, както и прожектиране на научно-популярни филми.

В Аквариума могат да се видят над 80 вида риби и други морски обитатели. Живата експозиция обхваща представители на всички групи, съставящи фауната на Черно море, както и много видове сладководни риби и някои екзотични представители.

В експозиционните зали могат да се видят и препарирани представители от Световния океан, да се проследи миграцията на рибите, да се разгледа хранителната верига в морските води. Рапани, миди, водорасли и микроорганизми допълват богатството на Аквариума.

От две години той има нов обитател - експонат на женски делфин с дължина 117 см., от вида Phocoena phocoena relicta. Морският бозайник е познат с названията морска свиня, муткур или азовка.

Уникални стари книги и карти, публикувани през 19 век, пък могат да бъдат открити в библиотеката, в чийто фонд са и модерни списания и издания от други морски Институти от Европа, Америка и Азия.