Правят пет площадки за домашни любимци във "Владиславово"

Мисия Варна

17-07-2015, 13:39

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Слагат и пътни знаци, забраняващи движението на каруци

Пет площадки за домашни любимци да бъдат изградени в район "Владислав Варненчик", планират от районното кметство. Идеята е да има по една във всеки микрорайон, както и в райония парк, пояснява районният кмет Неделчо Михайлов, който е споделил в социалната мрежа част от нещата, които трябва да се случат до края на мандата му.

Предвижда се дотогава да бъде завършено обновяването на парка. Остава да бъдат доизградени тротоари от двете страни на зелената площ, още една детска площадка, както и да се довърши кафе-сладкарницата, която се строи в момента.

На ход е изграждането на трибуни на кварталния стадион, както и полагането на сгурия на пистата за лека атлетика, информира Михайлов, който отчита, че от общо 54 детски площадки в района 34 ще бъдат построени отново, а булевардите "Янош Хунияди", "З март" и "Константни и Фружин" ще бъдат преасфалтирани напълно.

На територията на района ще бъдат поставени 17 пътни знака, забраняваши движението на каруци. С мярката се цели недопускане извеждане на домашни животни в тревни площи край блокове и площадки. Ще продължи и активното санкциониране на притежателите на домашни животни.

Скоро трябва да започне строежът на храма в "Кайсиева градина", който ще бъде наречен "Св. Йоан Рилски". Забавянето се дължи на дългия срок за одобрението на проекта, както и на липсата на реакция от страна на Общинския съвет за одобрение на молбата на Българската православна църква за отстъпено право на строеж.

В близките месеци ще започне функционирането на доброволните отряди "Градска стража", а ако Общината даде "зелена светлина", районното кметство е готово да приключи със събарянето на незаконните постройки в Гъбената махала за дни.