Злато, 40 000 лева и $16 000 задигнаха от жилище във Варна

Крими

20-07-2015, 13:44

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Обир на жилища във Варна - на всеки 8 часа

Три обири на жилища във Варна са регистрирани за едно денонощие, в последния работен ден на миналата седмица. Голям удар са направили крадци, след обир на жилище на ул. "Македония". Задигнати са 40 000 лева, 16 000 щатски долара и златни накити. Плячката е била в метална касета. Крадците проникнали в апартамента и я изнесли. 

В същия ден е подаден сигнал за кражба от частен дом и на ул. "Ружа" в морската столица. Неизвестно лице е проникнало в къщата и е извършило кражбата на златни накити с тегло около 30 грама и дребна сума пари на монети.

По двата случая са образувани досъдебни производства. Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Отново в петък е обрана и къща на ул. "Поп Костадин Дъновски". Обирджията проникнал в двора на къщата през неукрепена входна врата, след това в къщата и задигнал преносим компютър и мобилен телефон. След проведени оперативно – издирвателни дейности е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят. Той е на 18 години от Варна с инициали Н.К., известен на МВР и осъждан. Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Работата продължава.