Парламентът харчи 150 бона за хотел на ВИП гости

Парите

21-07-2015, 07:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

НС търси стаи за експертите, които ще кани при организиране на различни форуми

Народното събрание заделя от бюджета си близо 150 000 лв. за луксозни хотелски стаи на пъпа на София, в които ще настанява свои ВИП гости. За целта администрацията на парламента е обявила обществена поръчка, с която търси най-изгодната оферта. Хотелските услуги ще се ползват в продължение на 1 година при организиране на различни форуми, за които НС ще кани изтъкнати експерти от страната и чужбина.

Заради важните гости, които се очакват, се планира наеманите стаи да бъдат само от най-луксозните – в хотели с по 4 и 5 звезди. Изрично се посочва, че цената трябва да включва и закуската на всички настанени, туристически данък и застраховка. В стаите с най-висока категория пък ще трябва да се прави и ежедневно зареждане на минерална вода в хладилника, пише в документацията. За пълното удобство на гостите се предвижда задължително условие в хотелите да има климатик, както и безплатен интернет. В 5-звездните хотели в цената трябва да влиза и покрит паркинг за возилата на гостите. В документацията е заложена и опция за гъвкаво настаняване. Така ако групата с експерти пристигне и преди 14 ч., който е традиционният час за приемане, тя трябва да бъде настанена веднага, а не да бъде карана да чака пред входа. Също така освобождаването трябва да може да става и след фиксирания час, който обикновено е не по-късно от 12 ч.

Изисква се още да има изградени и подходящи зали за конференции, които да обезпечат безпроблемното провеждане на организираните от Народното събрание форуми. В тях трябва да има подходяща озвучителна система и такава за симултанен превод. Изисква се още да има и организация за кафе-паузи в близост до мястото, където се провежда съответното мероприятие.