Обучават в извънкласни дейности деца и родители в Игнатиево

Животът

23-07-2015, 14:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Лятната работа предвижда обучение, съчетано с развлекателни дейности, занимания със спорт, изкуства и екскурзии

След края на учебните занятия СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в град Игнатиево, община Аксаково, е оживено като в учебно време. Причината е, че стартираха проектните инициативи "Училище за всеки и за всичко" и "Училище за млади журналисти".

Първата инициатива е в рамките на проект "Училището като център в общността" към Национална мрежа за децата. За участие в този проект СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в град Игнатиево е сред 13-те избрани за участие училища от цялата страна в конкуренция от 168 кандидати.
Лятната работа предвижда обучение, съчетано с развлекателни дейности, занимания със спорт, изкуства и екскурзии.

Целевата група е съставена от ученици и техни родители, които формират групи по интереси. Те биват научавани на начална грамотност, информационни технологии, работа с документи, комуникативни умения.

Очаква се резултатите от работата в лятното училище да повиши мотивацията за учене на възпитаниците на училището в Игнатиево, да предизвика интереса на родителите към училищните инициативи за постигане на образователни и възпитателни цели.

"Училище за млади журналисти" се организира във връзка с работата по проект ONE: Opportunity to be nonjudgmental and Equal към Academy of Central European Schools. По този проект СОУ Игнатиево ще си партнира с елитно училище от Острава. Младите журналисти имат съществуващ опит - в училището от няколко години работи и се радва на популярност училищно радио. Сега те се готвят за издаване на съвместен вестник с чешките си партньори. Обучението в журналистическо изкуство се води от професионалисти с доказани успехи в медийното пространство.

В рамките на проекта на участниците се осигуряват часове за усилено изучаване на английски език. Знанията ще им бъдат необходими за комуникация с връстниците им при срещи на екипите, както в България, така и в други страни от ЕС. Първото пътуване ще се осъществи в периода 5 – 8 октомври тази година за откриване на проекта в Сараево.