Изправиха пред съда варненец, защото бранел детска площадка

Крими

23-07-2015, 16:54

Снимка:

Google Street View

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Опитал да осуети демонтиране на съоръжения, помислил, че рушат къта за игра

Варненският районен съд оправда 50-годишен мъж, спрямо когото бе внесена полицейска преписка за извършена проява на дребно хулиганство. На 50-годишния Д. К. бил съставен акт заради това, че се опитал да осуети ремонтни дейности на детска площадка срещу ясла на ул. "Рила".

Във връзка с планирано обновяването на площадката работници започнали да демонтират съоръженията за игра. Тъй като липсвала публична информация за планирания ремонт 50-годишният мъж, заедно с друг жител на квартала се опитали да възпрепятстват демонтирането на приспособленията за игра.

Съдът прие, че макар да има данни за укоримо поведение, в конкретния случай не е осъществено нарушение, визирано в Указа за борба с дребното хулиганство. По делото липсват данни мъжът да е проявил оскърбително или обидно отношение към работниците, или да е целял някакво физическо съпротивление, поради което не следва да му бъде налагано административно наказание.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред Окръжния съд е насрочено за 28 юли.