МРРБ одобри още 3,7 млн. лева за центъра на Варна

Мисия Варна

24-07-2015, 15:19

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътят за "Виница" - готов на 1 септември

150 предписания е издала групата за контрол на ремонта на пешеходната зона

Още 3,7 млн. лв. ще получи Варна за разширяване на пешеходния ринг в центъра. Процедурата приключи и сумата е окончателна утвърдена, съобщи днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Припомняме, че с парите през септември ще стартира ремонт на така нареченото ларго - от площад "Севастопол" до входа на Морската, както и за изграждане на пешеходни зони по улиците "Преслав" и "Сан Стефано". Общо 9 са новите обекти за завършването на ремонта на центъра. Те ще бъдат приключени в рамките на 2 месеца - септември и октомври.

"Така ще бъде завършен изцяло пешеходният ринг, чрез който гостите на града ще имат достъп до всички културни забележителности на Варна. Разчитам и на туристическия бранш да наложи този маршрут сред гостите на града, където те да попадна в една красива зона с удобни магазини и заведения. Това е подкрепа към малкия и средния бизнес, който беше подложен на най-голямо изпитание по време на ремонтите в последните 18 месеца", каза кметът Иван Портних.

"Строителните работи по пешеходната част на бул. "Княз Борис I" продължават", уточни той. Технологията по поставянето на клинкера, закупен от Германия, изисква 2 префугирания през 3 месеца със специалната смес, препоръчана от Асоциацията на баварските клинкеропроизводители. Едва след това ще се получи нужните спойка между паветата и гладкост на настилката. 

150 предписания за отстраняване на различни дефекти е дала комисия, специално създадена с участието на граждани, архитекти и инженери, за контрол на качеството на пешеходната зона. Гаранцията на обекта е 5 години. В рамките на този срок всички отстранени дефекти ще са сметка на изпълнителя.