Румънци пият и бягат, без да плащат

Туризъм

27-07-2015, 08:06

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В отсъствието на руски туристи поляците водят по надпиване

Сервитьори от Балчик пропищяха от нахални туристи, които поръчват ядене и пиене и после изчезват, без да плащат. Лидери в това отношение са румънците, а модата е от началото на юли, когато базата в Балчик е почти на 100 процента запълнена и по крайбрежните заведения е фул.

„Идват по трима – четирима души, сядат на крайна маса, ядат и пият и се измъкват един по един, докато на масата не остане никой да плати”, обясни сервитьор, пожелал анонимност. Подобни случаи има почти всеки уикенд, когато румънците са най-многобройните гости в Белия град.

Според браншовици в класацията за шмекерии водят именно румънците. Камериерки непрекъснато се жалват, че туристите от северната ни съседка опразват тотално сервизните помещения – прибират тоалетна хартия, шампоанчета, сапунчета. Преди две години след края на почивката си румънец прибрал в сака си телевизора от хотелската стая. Наложило се да си го приберат обратно на рецепцията.

В отсъствието на руски туристи поляците водят по надпиване. Наливат се от сутрин до вечер, твърдят бармани. Втори в класацията са отново румънците. Германците пък са лидери по надяждане. Нареждат се първи на опашката и излизат от ресторанта последни. През това лято хит сред кулинарните им мераци е българската шкембе чорба. За да си поискат тази вкусотийка, немците казвали, че искат „чорба от корем”.