Конкурс за рибена чорба събира кулинари на Тюленово арт фест

Животът

30-07-2015, 10:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вторият конкурс, обявен в рамките на фестивала, е за любителска фотография

В рамките на първото издание на Тюленово арт фест, който ще се проведе от 13 до 15 август, се организира и едно кулинарно събитие – конкурс за най-добра рибена чорба. Това ще се случи в последния ден на фестивала – на 15 август от 18:00 часа в комплекс "Хански стан". Жури на конкурса ще са кметицата на село Тюленово Невена Георгиева, организатори и представител на заведението. Условието е рибните продукти, които ще се използват за чорбата, да са от Черно море.

Конкурсът е извън кръга на останалите инициативи с арт характер, но цели да подсили настроението на публиката на финала на фестивала. Поканата за участие е отправена към всички, които смятат, че са добри готвачи. Чорбата може да се донесе готова или да се приготви на място, като всеки участник осигурява продуктите си, както и котлон (газов) за готвене. След оценката на журито се дава старт на благотворителна разпродажба на готовата продукция. Средствата ще отидат в касата на читалище "Изгрев 1936" в село Тюленово с цел подпомагане дейността му.

Вторият конкурс, който е обявен в рамките на фестивала, е за любителска фотография на тема "Снимах Тюленово". Срокът за изпращане на фотографиите е 10 август на електронни адреси [email protected] или [email protected] или на хартиен носител в размер А4 на адрес: село Тюленово, Община Шабла, ул. "Първа" № 11, НЧ " Изгрев – 1936".