Черно море сам се победи на "Тича"

"Моряците" отстъпиха с 0:1 след груба грешка на Траян Траянов

Черно море не успя да вземе точки при домакинството си на Левски. "Моряците" отстъпиха с 0:1 във Варна. Мачът се игра пред пълни трибуни на стадион "Тича". Единственият гол в мача реализира Борислав Цонев в 45-ата минута, след груба грешка на Траян Траянов. Зaщитникът направи нескопосан опит да лъже в наказателното поле и за таланта не бе проблем да му отнеме и да опъне мрежата.

В 33-ата минута минута Божидар Краев бе изведен на чиста позиция, но страничният съдия вдигна флага за засада, а такава нямаше, тъй като младокът изскочи от дълбочина.

В 40-ата минута Вилиян Бижев излезе сам срещу стража на "сините" Йоргачевич, но главният съдия отсъди фаул в нападание. Решението на рефера бе оспорено от "моряците".

Борислав Цонев в 45-ата минута, след груба грешка на Траян Траянов. Зищитникът направи нескопосан опит да лъже в наказателното поле и за таланта не бе проблем да му отнеме и да опъне мрежата.

Малко преди края на първата част Георги Костадинов се озова на добра позиция, но вместо да шутира се опита да преодолее поредан противников състезател и топката му бе отнета.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

В 61-ата минута столичани бяха на крачка от второ попадение, което до голяма степен щеше да реши изхода на двубоя. Божидар Краев бе изведен зад гърба на защитата и с шпагат успя да насочи топката към очертанията на опразнената от вратаря на домакините врата, който бе тръгнал да среща таланта на "сините". Траянов обаче успя да изчисти на сантиметри от голлинията и запази интригата.

В 67-ата минута Матиас Курьор пропусна идеална възможност да изравни, след като от 3-4 метра с глава не успя да уцели вратата.

Черно море: Георги Китанов, Стефан Станчев, Тодор Паланков, Траян Траянов, Михаил Венков, Марк Клок, Марчин Бургхард, Матиас Курьор, Стенио дос Сантос, Симеон Райков, Вилиян Бижев

Левски: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Веселин Минев, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Божидар Краев, Борислав Цонев, Мики Орачев, Денис Махмудов