Само днес: Новият фонтан с музика на живо

Мисия Варна

15-08-2015, 16:17

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фонтанът - генерална репетиция (видео)

Шадраванът изстрелва воден стълб с височина до 41 метра

60 музиканти ще акомпанират на живо на най-новия варненски фонтан днес. В 21 часа тази вечер на площад "Независимост" оркестърът на Операта ще поздрави специално варненци, дошли да видят впечатляващото водно шоу. Това съобщи преди малко във Фейсбук кметът Иван Портних.

Новият фонтан на пл. "Независимост" може да изстрелва воден стълб с височина до 41 м. Уникалното за страната съоръжение, което е част от проекта "Естетизация и модернизация на главна пешеходна зона и зона за обществен отдих – град Варна", разполага с над 2000 цветови комбинации, което го превръща в красива водна атракция. 180 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи, благодарение на 52 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора и 30 км положени кабели. Допълнително е изграден воден пръстен, монтирана е система от тръбни разводки.

Металната конструкция на съоръжението се равнява на 8500 кг.

Използвана е съвременна автоматика, която се ръководи от компютърни устройства и осигурява възможност за синхронизацията между осветление и музика.

Фонтанът има дневна, нощна и междинна програма без мелодии. Всяка вечер от 20.30 ч. ще започва програма, съчетаваща вода, звук и светлина.

Община Варна работи по подготовка на конкурс за авторска мелодия на фонтана, ще бъде обявена и анкета за любима песен на варненци, която да бъде използвана за водното шоу.