Изправят отново пред съда крадец заради подкуп

Окръжният съд насрочи делото на Лудия и Розата за 20 август

41-годишен мъж от село Добротич, община Вълчи дол, ще се изправи утре пред Варненския окръжен съд. Н. Атанасов е обвинен за даване на подкуп на полицай и шофиране в нетрезво състояние. Мъжът е спрян на 2 август рано сутринта от автопатрул след като навлязъл с автомобила си в насрещното движение от ул. "Кракра" към ул. "Георги Бенковски".

На място е повикан екип на сектор "Пътна полиция", който установил с дрегер, че шофьорът има 1,32 промила алкохол в кръвта. Обвинението срещу Атанасов е за предлагане на подкуп на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба, както и за управление на превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Подсъдимият е с множество влезли присъди "лишаване от свобода" за извършени престъпления против собствеността, както и едно наказание, наложено от Районен съд Русе за опит за преминаване на границата без разрешение с подправени документи. Атанасов е с взета мярка за неотклонение "подписка".

ВОС насрочи и заседание по внесени обвинителни актове по образувани бързи производства срещу Янко Костов с прякор Лудия и Петър Борисов, познат като Розата, обвинени в притежание на наркотици с цел разпространението им. Заседанието ще се проведе на 20 август от 9 часа.

За Костов деянието е извършено в условията на опасен рецидив и по време на изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на наказание, наложено му за същото престъпление. Срещу двамата има повдигнати обвинения и за изнудване. Определената мярка за неотклонение спрямо Костов и Борисов е задържане под стража.