Сериен крадец поиска домашен арест, за да лекува зависимост

Крими

19-08-2015, 12:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

33-годишният варненец извършил осем грабежа на златни накити за месец

Варненският окръжен съд задържа под стража 33-годишен варненец, задържан за серия грабежи на златни накити. Д. Димов е арестуван преди дни след като успял да издърпа със сила златна верижка от жена на пазар "Чаталджа". При задържането му не е оказал съпротива, но се представил с чужди имена. Установено е, че за периода от 15 юли до 20 август той е извършил осем грабежа на златни накити в централната част на града.

Защитата на Димов поиска домашен арест, като се мотивира с необходимостта от лечение в домашни условия заради наркотична зависимост. Съдът обаче счете, че има достатъчно събрани доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Още повече, че престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и след като Димов е предсрочно освободен от затвора, където е изтърпявал наказание също за грабеж при опасен рецидив.

Като основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение се считат и редходните осъждания на Димов. Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд на 23 август, от 10 часа.