Фестивал обединява изкуството и екстремните спортове

Варна Лайф

24-08-2015, 10:57

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изрисуват част от стената на вълнолома, ще има и демонстрации на специални рампи

Изкуството и екстремните спортове ще обедини първият по рода си WUWEC фестивал, който ще се проведе на 13-и септември в района на Морска гара и обновената зона в тила на 1-во и 2-ро кейови места. Преди пристигането във Варна, участниците ще се представят в Добрич, където ще гостуват шест дни.

Там ще бъдат изрисувани пуловете на "Скейт Парк Добрич" от професионалисти, ще има работилница за изкуство, лекции, касаещи развитието на изкуството в България и чужбина, стрийт баскет, скейт, кънки, лонгборд, BMX, кино на открито, концерти, пироефекти и др.

В последния ден фестивалът ще се проведе на варненското пристанище, където същите дисциплини ще се практикуват за всички почитатели. Предвиждат се много демонстрации на специални рампи, както и изрисуване на част от вълноломната стена.

В близост до морето, музикални творци ще зарадват публиката със свежа музика, базирана на съчетанието от съвременен бийт и инструменти като гайда, кавал и виолончело. За дневната музикална програма ще се погрижи екипът на "Студио 21".

Фестивалът ще има силно международно присъствие. Очакват се гости от Русия, Испания, Германия и Италия. Във Варна участниците ще обменят опит в сфери като скейт, кънки, BMX, мурализъм и други.