Баскетболният Черно море започна подготовка с 12 играчи

Спорт

24-08-2015, 14:05

Снимка:

chernomore.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

11 от тях са от школата на клуба

Баскетболният Черно море Порт Варна започна подготовка за новия сезон с 12. Това са Асен Великов, Пламен Алексиев, Ангел Нацкин, Георги Янков, Николай Стоянов, Станислав Цонков, Станислав Славейков, Ангел Пейчинов, Денислав Вутев, Лъчезар Радев, Симеон Илиев и Венелин Христов. Форма с отбора ще поддържа Александър Янев, съобщава официалният сайт на клуба.

Вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев заяви, че тази година тимът започва с български играчи и български треньор. "С изключение на Станислав Славейков, всички баскетболисти са от нашата школа", коментира той.

Варчев смята, че отборът е добре комплектован по постове с изключение на поста централен нападател. За този пост ще се търси още един типичен състезател, като не е изключено той да е чужденец.

Предвижда се Черно море порт Варна да изиграе около 10 проверки, като двадесет дни преди началото на първенство, което ще е на 11 или 17 октомври, тимът традиционно ще гостува в Сърбия. В западната ни съседка Черно море порт Варна ще изиграе три или четири проверки.

Задачи пред отбора засега не са поставени, защото не се знае какво правят другите отбори от НБЛ. Черно море порт Варна ще домакинства през новия сезон в зала "Христо Борисов" и в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

И през новия сезон ще продължи сътрудничеството между Черно море порт Варна и отбора на Икономическия университет.