V1 Challenge ще бъде в памет на Тодор Славов

Състезанието ще е под надслов "Шампионът не умира, той става легенда"

ІІІ кръг от Националния шампионат V1 Challenge Bulgaria 2015 ще се проведе тази неделя. Надпреварата, която стартира в 10 ч., на картинг писта "Варна", е под надслов "Шампионът не умира, той става легенда" и ще се проведе в памет на пилота Тодор Славов.

Състезанието ще бъде посветено на автомобилния състезател, който през миналата 2014 г. взе купата за 2-ро място в шампионата във Варна. В памет на един от най-успешните варненски пилоти, колите Volkicar ще бъдат със специални лепенки с неговия лик и надпис "Шампионът не умира, той става легенда".

В третия кръг на състезанието участие ще вземат победителят от първите 2 кръга - на писта „Дракон" и във Велико Търново – Александър Язов и пилотите Григор Григоров, Симеон Донов, Къванч Оздемир от Турция, Павел Цонев, 22-годишният пилот Калин Стефанов и Александър Панков, който дебютира като състезател на пистата във Велико Търново, както и пилотът от Варна Иво Цонев.

Уникалното автомобилно състезание ще вдигне адреналина на феновете на моторните спортове на картинг писта „Варна" в рамките на 4 ч. Феновете ще станат свидетели на зрелищни надпревари, както и дрифт шоу с шампиона Павлин Пенев. Публиката ще види на пистата много красавици, начело с новата “Мис Автомобилизъм” Марина Колева. Феновете ще се забавляват и с много игри с награди, в които могат да участват по време на състезанието.

Картинг писта “Варна” е с дължина 1050 м. и ширина 9 м.

Състезанието в ІІІ кръг на шампионата на V1 Challenge България ще се проведе по система за директни елиминации. Всичко започва с квалификационна серия. Пилотите ще имат на разположение по 10 минути, за да постигнат възможно най-добро време за една обиколка. На база времената от квалификациите, пилотите се подреждат на стартовата решетка от първо до осмо място. Първи стартират последните 3-ма класирани пилоти. Завършилият последен се дисквалифицира и напуска. Неговото място се заема от класиралия се на четвърто място в квалификациите. Трите коли завъртат нова серия обиколки. На мястото на дисквалифицирания застава класиралият се на 3-то място и т.н.

Програмата на ІІІ кръг на V1 Challenge България, картинг писта "Варна":

10 – 10,30 ч. Тренировки.
10,30 – 11 ч. Шоу - Drift 1.
11 – 11,30 ч. Квалификации.
11,30 – 12 ч. Шоу - Drift 2.
12 – 13 ч. Състезание.
13 – 13,30 ч. Шоу - Drift 3.
13,30 – 13,45 ч. Награждаване за най-бърза обиколка.
13,45 ч. Церемониално награждаване.