Доставиха три нови микробуса за хората с увреждания

Мисия Варна

25-08-2015, 16:22

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Снабдени са с монитори и видео система

Трите нови микробуса за хора с увреждания, част от проекта "Интегриран градски транспорт", вече са във Варна. Двата са с по три места за инвалидни колички, а единият е с 4 места. Автомобилите се отопляват с двузонни климатроници. Всички седалки, които могат да се ползват и от придружителите, са ергономични, с регулируеми колани и система за фиксиране на количките за сигурността на пътниците.

Микробусите са оборудвани с платформа за хора с увреждания плюс допълнителна ръчна рампа. Те са с LED фарове и фарове за мъгла, страничните огледала са с електрически контрол, с централно заключване, парктроник, имобилайзер. Трите микробуса са снабдени с монитори и видео система.

"С новата придобивка автопаркът на "Градски транспорт" става още по-функционален и полезен за хората с увреждания, което е част от усилията ни да създадем по-добри условия в градската среда за тях", заяви кметът Иван Портних, който разгледа микробусите. Той припомни, че новите 70 автобуса и 30 тролейбуса, които са по улиците на града, също са снабдени с рампи за инвалидни колички, а изграждането на високоскоростното трасе и ремонта на спирките ще доведе до подобряване на условията за придвижване.

Микробусите, които ще бъдат въведени в експлоатация, ще могат да бъдат ползвани чрез предварителна заявка до "Градски транспорт" на телефон 0886 60 85 50, съобщи Максим Тодоров от общинската транспортна фирма.