Спас Натов: Когато Черно море има нужда, откликвам

Спорт

26-08-2015, 19:52

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Със сигурност ще бъде интересно първенство

Новият треньор на Черно море Порт Варна Спас Натов, който за трети път застава начело на "моряците" отговори на въпросите BGbasket.com ден след началото на подготовката на варненския отбор, в чийто състав в момента има основно баскетболисти от школата на клуба:

- Как се стигна до назначаването Ви за трети път на треньорската позиция?
- Просто аз съм на работа в клуба и когато има нужда, откликвам. Освен това, аз си оставам треньор и на децата, с които работя.

- Как Ви се сториха състезателите на първата тренировка, очаквате ли да се сработите бързо?
- Все пак вчера беше първата ми среща със състезателите на мъжкия отбор след две години, през които се бях отделил от мъжкия баскетбол. Така че и за мен е едно ново начало. Надявам се за една седмица всичко да влезе в норми. Разбира се, сравнено с децата, при мъжете всичко се получава по-лесно и по-бързо, така че и аз трябва бързо да привикна на новото поприще. Надявам се седмица да е достатъчна за това и всичко да влезе в крак.

Аз познавам всички играчи с изключение на един-двама. Работили сме заедно, а и 90% от тях са юноши на клуба, така че няма да има проблеми. Познавам всички и нещата ще бъдат наред.

- Имате ли по-глобален план и идеи за цялата подготовка на отбора?
- За момента няма по-глобален план за подготовка. Всичко е направено за една седмица напред. Със сигурност ще има и контроли, със сигурност ще започнем с физическа подготовка, но всичко по реда си.

- Има ли нужда отборът от още състезатели и на какви позиции?
- Със сигурност селекцията е отворен процес. Ние нямаме свръхвисок състезател на позиция център. За момента не е проблем да бъдем и в този вариант. Ние ще започнем подготовката. Не е проблем да играем и без център, тъй като баскетболът дава изключителни възможности за всякакъв вид игра.

- Според селекциите на останалите отбори в НБЛ до момента, кои виждате като най-сериозни съперници?
- По правило основен фаворит в първенството е Лукойл Академик. И като бюджет, и като начин на работа, в последните 10 години те са показали, че винаги са главен фаворит. След тях можем да сложим Рилски спортист. След това има няколко отбора, с които може да се окажем равностойни, така че със сигурност ще бъде интересно първенство.