СДС ще работи за икономическото възраждане на Варна

Мисия Варна

27-08-2015, 12:57

Снимка:

Varnautre.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Партията подкрепя половината кандидати за кметове на ГЕРБ в региона

Икономическото възраждане на Варна ще бъде основният приоритет пред потенциалните представители на СДС в местната власт. "Нашата община трябва да има стабилност, за да бъде локомотив на Североизточния регион и в крайна сметка да се повиши стандарът на живот", заяви общинският председател на СДС и неформален лидер на групата на партията в настоящия местен парламент Янко Станев.

По думите му засега единственото ясно е, че СДС-Варна подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Портних и ще се яви с обща листа за съветници с БЗНС. В нея пък ще бъдат включени специалисти в сферите, в които градът има най-големи проблеми. Все още не са водени преговори с останалите партии в Реформаторския блок, ако има такива ще уведомим за резултатите, коментира Станев. Той обаче подчерта, че националните проблеми на РБ не могат да бъдат решавани преди и по време на местни избори.

От централата на СДС в морската столица обявиха и кои кандидати за кметове на общини в региона ще подкрепят. В още четири общини, освен варненската, СДС застава зад кандидатите на ГЕРБ – съответно Аврен (Емануил Манолов), Аксаково (Атанас Стоилов), Вълчи дол (Тошко Янев) и Девня (Свилен Шитов). В Белослав, Долни чифлик и Ветрино седесарите ще подкрепят кандидатите на РБ, съответно Галина Тодорова, Стефчо Стоянов и Милен Георгиев.

В Бяла кандидатът за кмет ще бъде председателят на местната структура на СДС Димитър Петров, а в Провадия партията застава зад независимия кандидат Ивайло Илиев. За Суворово и Дългопол все още няма окончателни решения, като според Станев във втората община може да има и изненада.