10 представители на гражданската квота в листата на БСП

Новините

27-08-2015, 17:32

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Социалистите ще заложат на млади и нови лица

Десет ще бъдат представителите на гражданската квота в листата на БСП за общински съветници, съобщиха от градската структура на партията. Социалистите ще заложат на млади и нови лица. Така например само в първата част на листата например има 15 души под 40 години.

"Изключително съм доволен, че това беше решението на делегатите на конференцията, защото по този начин показваме за пореден път, че сме мъдра партия", коментира председателят на градската структура Борислав Гуцанов. Той изрази увереност, че с тази подмладена листа и със силната гражданска квота БСП ще има успех на изборите.

Както вече стана ясно на предстоящите местни избори БСП застава зад независимата кандидатура на проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна, издигната от сдружение "Търсете жената". По думите на лидера на БСП тя е изключителен професионалист, доказал се както специалист в професията си не само в България, а и в Швейцария, успешен министър и два мандата ректор на Медицинския университет. Варна безспорно се нуждае от такъв авторитет като нея. Тя е консенсусна личност и може да обединява", добави още Гуцанов.

Ясни са и кандидатите за кметове на райони - за "Приморски" БСП подкрепя Пламен Градинаров независим, за "Младост" Йорданка Юнакова, в "Аспарухово" БСП дава подкрепата си за Мартин Златев, в централния район "Одесос" кандидатът е Алекси Алексиев, а за "Владиславово" подкрепа ще получи Неделчо Михайлов.