Ремонтът на "Хемус" започва до дни

ВИДЕО: Рехабилитират 30-километров участък между Варна и Шумен до зимата

Ремонтът на 30-километров участък от магистрала "Хемус" между Варна и Шумен ще започне от 1 септември. Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която е сред лекторите на осмия Летен университет на младежката структура на ГЕРБ. На територията на Шумененска област ще се ремонтират около 18 км, а на територията на Варненска – близо 12 км.

Реконструкцията трябва да приключи до зимата, когато не е възможно да се извършват подобрения на пътната инфраструктура. В нито един от участъците магистралата няма да бъде напълно затваряна и движението няма да бъде отклонявано по стария път през селата, информира Павлова. Колите ще се движат двупосочно в едното платно, докато другото се ремонтира. В момента на АМ "Хемус" продължава ремонтът на виадуктите "Бебреш", "Елешница" и на съоръженията между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол".

На 7 септември ще продължи ремонтът на магистрала "Тракия", съобщи още министърът на регионалното развитие. Дейностите бяха прекъснати заради потоците туристи към морето. До началото на юли с осигуреното от правителството финансиране бяха ремонтирани около 50 км от АМ "Тракия" на територията на областите София, Пазарджик и Пловдив.

ВИДЕО: Какво още каза Лиляна Павлова във Варна