Протестиращите от февруари 2013-а подкрепят Йорданов за кмет (видео)

Мисия Варна

28-08-2015, 12:09

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бившият градоначалник повежда листа за общински съветници

Някои от най-активните участници в протестите през февруари и март 2013 г. днес се оказаха сред горещите привърженици на кандидатурата на Кирил Йорданов за нов кметски мандат. Въпреки че бившият градоначалник подаде оставка именно след продължилото близо два месеца градско недоволство, днес хората, които тогава искаха оставката му, предпочетоха да забравят този факт и да обявят, че са били срещу Общинския съвет, а не срещу кмета.

Подкрепа за нов пети мандат на Кирил Йорданов изказа и организааторът на протестите срещу новия Подробен усторйствен план на кв. "Чайка" Йордан Биков, който досега минаваше за близък до "Атака". Обявената за днес пресконференция на бившия градоначалник се превърна в митинг в негова подкрепа, на който имаше около 50 души – някои с ръчно приготвени плакати.

Кирил Йорданов обяви, че този път няма да е независим кандидат, а ще бъде издигнат от "политически партии, които са в процес на регистрация". Впоследствие стана ясн, че че все пак става дума за вече съществуващи партии, които в момента се регистрират в ЦИК за предстоящия вот.

Йорданов обаче предпочете да спести имената им засега. Той беше категоричен, че ще поведе и листа за общински съветници и няма да се откаже от местния парламент, ако не стане кмет отново.

За случилото се във Варна след оставката му, за Янко Станев и Борислав Гуцанов, за опонентите му в кметската надпревара вижте във видеото: