Варненка намери станиол в супа от детска кухня

Животът

28-08-2015, 16:48

Снимка:

Гражданинът-репортер/ Мила Атанасова

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От ОП "Комплекс за детско хранене" проверяват как е доставена и приготвена

Парче станиол е открила в бурканчето със супа на сина си варненка, която ползва услугите на детска кухня. Мила Атанасова взима храна за детето си от разливочния пункт в бл. 41 в кв. "Възраждане". Днес менюто включвало рибена супа, а в бураканчето майката открила парче, което тя оприличава на станиола на цигарените кутии.

"Общинската кухня е на прилична цена и е удобство за майките, но все пак храня детето си и съм страшно разочарована и ще гледам с недоверие всяко бурканче от днес нататък", споделя Атанасова, която изпрати и снимки. Тя определя случилото се като крайна немърливост от страна на персонала. Варненката е изпратила жалба до общинското предприятие "Комплекс за детско хранене" и очаква да разбере какви мерки са взети за недопускане на подобни неща. По думите й подобен случай е имало наскоро, когато в супа е открит найлон. 

Проверка по жалбата ще бъде извършена в понеделник, каза за Varnautre.bg директорката на общинското предприятие д-р Божанка Георгиева. Тя поясни, че оплакването е постъпило късния следобед днес, когато както кухните, така и разливочните пунктове, вече не работят.

Стана ясно и, че въпросният разливочен пункт се зарежда от кухня, в която в момента тече ремонт, заради което храната се доставя от кухнята зад Макдрайв. Ще проследим как е доставена рибата и приготвянето й и дали е възможно парчето да е от опаковката, увери д-р Георгиева. Тя бе категорична, че няма как, ако парчето станиол е от цигарена кутия, да е попаднало в супата от служителките в кухните, тъй като те не пушели в обектите.